Een droom over Maxima en zij met Macri op vakantie.

Geplaatst: 27 december 2016 in Nieuws

Koningin Maxima, haar familie en de huidige non-democratisch, autoritair president van Argentinië brengen hun vakantie en oud en nieuw 2016-1017 samen in de bergen.

Ze delen niet alleen hun vakantieplek, maar ook vrienden en kennissen. Ook delen ze hun referentie kaders, beiden komen van een omhoog gewerkte bourgeoisie, hun ouders maakten geld en kropen dicht bij het elite aan. Ze gingen naar de zelfde soort scholen en leerden dat het helemaal niet erg is als er mensen in extreem arme omstandigheden moeten leven, dat het helemaal niet erg is als er anderen moeten lijden terwijl ze het geweldig rijk hebben. Ze leerden dat het nooit aan hen ligt, zij weten wel hoe het moet(uit armoede komen) ‘ als je maar toegang hebt tot een bankrekening dan kom je uit de armoede’ riep Maxima in Argentinië, heeft ze het ooit aan de ‘arme’ gevraagd? hoe zij denken eruit te komen? het antwoord zou geweest zijn ‘met werk!’ …voor een bankrekening moet je wel iets hebben om erop te storten, anders ben je alleen maar de banken aan nog rijker maken..

Waarom pleit Maxima niet om wat de mensen zelf aangeven? werk,.. een waardig inkomen en leven hebben..

Denken Macri en Maxima dat de alle armen toch al verloren levens zijn? dat ze zijn waarschijnlijk niet meer te redden zijn en ze altijd zullen blijven bestaan in onze samenleving?. Grote kans dat ze zo denken, dat past namelijk bij het neoliberale systeem dat ze steunen en uitdragen.

Ja, natuurlijk , als je dit systeem (dat de steeds-rijker-wordende-elite lang geleden heeft bedacht) blijft handhaven, ja natuurlijk, armen en extreem armen zullen blijven bestaan. Dat is inherent aan het neoliberale rechts systeem waarin uitsluitend individuen zijn die voor zichzelf zorgen en tja, als men niet voor zichzelf kan zorgen tja, dan beland die persoon in het ellende.

Het doet me zeer dat Maxima, haar steun en vriendschap blijft geven aan foute mensen. Haar vader was de eerste waar ze het aan gaf. Nu is het Macri, geld , aanzien en macht gaat voor alles blijkbaar. Ik zou willen dat Maxima die trend doorbrak, en dat ze openlijk en publiekelijk met de Moeders ging praten, dat ze openlijk en publiekelijk tegen Macri zei dat hij moet ophouden zijn opponenten te ontslaan van hun werk, te laten vervolgen in de buiten wijken, dat de volksleiders die in de gevangenis zitten vrij gelaten worden, dat hij aan de jongeren van de armere wijken niet kogels maar werk en leerboeken moet geven. Ik wou dat Maxima over zichzelf uitsteeg en de weg van de Paus volgde, de weg waarin de armste en de natuur centraal staan. Dat is de weg dat onze Moeders van Plaza de Mayo ons leerden. Ik wou dat ze openlijk de weg volgde van onze Moeders. Dan zou ze een koningin worden die de boven alle anderen uitstijgt en geschiedenis zou maken , als de koningin die werkelijk de macht schema’s wilde veranderen, opdat werkelijk iedereen deel kan nemen aan een betere wereld….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s